ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αναλαμβάνουμε μεταφορές εμπορευμάτων για όλη την Κρήτη, καθώς έχουμε αναπτύξει ένα παγκρήτιο μεταφορικό δίκτυο: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι.

Αναλαμβάνουμε μεταφορές για όλη την Κρήτη, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια Αθήνα – Κρήτη και Κρήτη – Αθήνα, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα διαθέτουμε άρτιο συνεργατικό δίκτυο.

Η κύρια δραστηριότητά μας είναι η παροχή υπηρεσιών courier. Επικοινωνήστε μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους: Τοποθετήστε τη ζήτησή σας στην ειδική διαμορφωμένη φόρμα εδώ, ή στείλτε μας email στο chania@megalonisos.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 28210 95338.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Λεωφόρος Καζαντζάκη 187, Βαμβακόπουλο Χανίων, Χανιά 73131
Τηλ.: 28210 95338, Φαξ: 28210 86443
Email: chania@megalonisos.gr

ΡΕΘΥΜΝΟ
2ο Χλμ. Ρεθύμνου – Χανίων, Γέφυρα Ζουρίδας, Ρέθυμνο 74100
Τηλ.: 28310 21362
Email: rethimno@megalonisos.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οδός Ρ’ ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Ηράκλειο Κρήτης, 71601
Τηλ.: 2810 380111
Email.: iraklio@havakis.gr

ΑΘΗΝΑ
Πολυκράτους 34, Αγ. Ι. Ρέντη,  Αττική,  18233
Τηλ.: 210 4815598 Φαξ: 210 4815516
Email.: info@havakis.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2104815598 εσωτ. 208 ή 212 για το Τμήμα Πωλήσεων ή στείλτε email στο chania@megalonisos.gr

Τοποθετήστε τη ζήτησή σας στην ειδική διαμορφωμένη φόρμα εδώ, ή στείλτε μας email στο chania@megalonisos.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 28210 95338.

Τοποθετήστε τη ζήτησή σας στην ειδική διαμορφωμένη φόρμα εδώ και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό, ή στείλτε email στο chania@megalonisos.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2104815598 εσωτ. 208 ή 212 για το Τμήμα Πωλήσεων

Οι παράμετροι που χρειαζόμαστε για να υπολογίσουμε το μεταφορικό κόστος κάθε έργου και να διαμορφώσουμε την κατάλληλη πρόταση-λύση αποκλειστικά για εσάς είναι οι εξής:

 • Είδος εμπορεύματος
 • Ανάγκη μεταφοράς με ελεγχόμενη θερμοκρασία (συντήρηση, ψύξη, κατάψυξη)
 • Είδος συσκευασίας (κιβώτιο, παλέτα, σακί, άλλο)
 • Ακριβείς διαστάσεις συσκευασίας (μήκος x πλάτος x ύψος) ή κυβικά τα οποία καταλαμβάνει
 • Βάρος ανά συσκευασία
 • Διεύθυνση φόρτωσης
 • Διεύθυνση παράδοσης

Ειδικές λεπτομέρειες, όπως:

 • παραλαβή ή παράδοση σε όροφο
 • ανάγκη συσκευασίας εμπορευμάτων
 • αν το εμπόρευμα είναι επικίνδυνο και εντάσσεται στις κλάσεις ADR (μάθετε περισσότερα στην τελευταία ερώτηση)
 • ακριβής θερμοκρασία μεταφοράς

Αναλαμβάνουμε τη διαχείριση αντικαταβολών με 100% εγγύηση ασφάλειας με άμεση απόδοση των αξιών στο δικαιούχο μέσω τραπεζικής κατάθεσης από τη στιγμή είσπραξής τους.

Η συσκευασία της αποστολής σας είναι αποκλειστικά ευθύνη δική σας, και μπορείτε να συμβουλευτείτε τις ενδεικτικές οδηγίες συσκευασίας που σας παρέχουμε εδώ. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς τη συσκευασία της αποστολής σας εφόσον το επιθυμείτε με επιπλέον κόστος.

Επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο εκπρόσωπό μας από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στα στοιχεία που ακολουθούν.

Τηλ. Επικοινωνίας: 28210 95338

E-mail: chania@megalonisos.gr

Δεν αναλαμβάνουμε τη διεκπεραίωση και μεταφορά των εξής εγγράφων και αντικειμένων: Χρήματα – Εύθραυστα αντικείμενα µη επαρκώς συσκευασμένα – Ενεργοποιημένες τραπεζικές κάρτες – Κάρτες Χρόνου Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας – Χρυσό σε οποιαδήποτε μορφή – Ωρολόγια Χρυσά – Κοσμήματα – Πολύτιμοι Λίθοι & Μέταλλα – Αρχαιότητες – Έργα Τέχνης – Μη Αναπαραγώγιµα Έγγραφα ή Αντικείμενα (π.χ. Αλληλογραφία/Φιλμ/Βίντεο Προσωπικής Αξίας, Γραμματόσημα, Λαχεία, Αντίκες) – Ναρκωτικά – Εύφλεκτα, Εκρηκτικά & Ραδιενεργά Υλικά – Βιολογικό Υλικό – Μολυσματικές, διαβρωτικές & δηλητηριώδεις Ουσίες – Είδη ή μέρη Οπλισμού – Ζώα – Πορνογραφικό Υλικό και Γενικά Είδη των οποίων η μεταφορά απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις ή Οργανισμούς (ΙΑΤΑ, ICAO) ή/και από διατάξεις της Κοινοτικής ή/και Εθνικής νομοθεσίας.

Το ωράριο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας είναι Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 16:00 και Σάββατο 09:00 – 14:00.

Αν η αποστολή σας έχει υποστεί οποιαδήποτε φθορά από τη μεταφορά της προς τον παραλήπτη ή δεν έφτασε στον προορισμό της, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 28210 95338 ώστε ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπός μας να σας κατευθύνει στη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων για την αναγγελία της φθοράς / απώλειας.

ADR είναι το ακρωνύμιο (Accord european relatif au transport international des merchandises Dangereuses par Route) της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας σχετικά με τις Διεθνείς Μεταφορές Επικίνδυνων Εμπορευμάτων που πραγματοποιούνται οδικώς και η οποία υπογράφηκε στη Γενεύη το 1957. Τα παραρτήματα της ADR περιλαμβάνουν διατάξεις που μεταξύ άλλων αφορούν την ταξινόμηση των εμπορευμάτων, τις διαδικασίες αποστολής, τις απαιτήσεις για την κατασκευή και τον έλεγχο των συσκευασιών, των δεξαμενών κλπ, τις συνθήκες μεταφοράς, φόρτωσης, εκφόρτωσης, διαχείρισης, τις απαιτήσεις για τα πληρώματα και το όχημα.

Η Εθνική και Διεθνής μεταφορά των επικίνδυνων εμπορευμάτων υπόκειται στη συμφωνία ADR.

Οι κλάσεις των επικίνδυνων εμπορευμάτων σύμφωνα με την ADR είναι οι εξής:

Κλάση 1: Εκρηκτικές ουσίες και είδη

Κλάση 2: Αέρια

Κλάση 3: Εύφλεκτα υγρά

Κλάση 4.1: Εύφλεκτα στερεά, αυτενεργές ουσίες και στερεά απευαισθητοποιημένα εκρηκτικά

Κλάση 4.2: Ουσίες με πιθανότητα αυτόματης καύσης

Κλάση 4.3: Ουσίες που σε επαφή με το νερό αναδίδουν εύφλεκτα αέρια

Κλάση 5.1: Οξειδωτικές ουσίες

Κλάση 5.2: Οργανικά υπεροξείδια

Κλάση 6.1: Τοξικές ουσίες

Κλάση 6.2: Μολυσματικές ουσίες

Κλάση 7: Ραδιενεργά υλικά

Κλάση 8: Διαβρωτικές ουσίες

Κλάση 9: Διάφορες επικίνδυνες ουσίες και είδη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Ελληνική Δημοκρατία – Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών